Strafstudie voor hoofddoek
Een strafstudie voor een hoofddoek leidde recent tot heisa. Nochtans is neutraliteit een belangrijk basisprincipe en assimilatie juist positief.
Een strafstudie voor een hoofddoek leidde recent tot heisa. Nochtans is neutraliteit een belangrijk basisprincipe en assimilatie juist positief.
Onderzoek toont aan dat sinds de jaren ’70 de communautaire conflicten binnen de federale regering dalen. Verrassend is dat allerminst.
Keizer Caligula wil de werkelijkheid niet omarmen, maar veranderen. Precies dat wil de hedendaagse complotdenker ook.
Journalist en radiomaker Greet Van Thienen kroop in haar pen en zocht naar antwoorden op de aloude filosofische vraag: wat maakt ons menselijk?
Boekbespreking van ‘Taal is alles wat het geval is’, door Imme Dros. Hoe kan taal nog de sleutel zijn tot een gemeenschappelijke wereld?
Een schepen wordt verkozen om oplossingen te zoeken, niet om het op te geven. Hoezo, ‘we laten zwerfafval gewoon liggen?!’
Hoort een stadsbestuur zich te moeien met de menukaart? Een nieuwe dag, een nieuw verbod in Gent.
Het is tijd om de structuren aan te passen aan de realiteit. Niet om de sociale zekerheid te verzwakken, maar om ze weerbaar te maken.
De socialistische dwangstaat, gekenmerkt door een ongebreideld geloof in de maakbare mens en de maakbare samenleving, is back, bitches.
Politiek filosoof en historicus van Middelaar hield tijdens de coronapandemie een dagboek bij over de strijd van Europa met de coronacrisis.
Hoe zat dat met die juiste kant van de geschiedenis? De vraag is niet of het licht uitgaat, maar of het aangaat bij onze energieminister.
Burgerschap betekent dat alle burgers, ongeacht individuele eigenschappen, gelijk zijn voor de wet en de overheid ons ook zo moet behandelen
Het licht aan het einde van de begrotingstunnel bleek het licht van een aanstormende trein te zijn.
Nu de gemeenschappelijke vijand van corona op zijn laatste benen loopt, moet Vivaldi toch echt eens overgaan tot doortastende hervormingen.
Is de academische wereld dienstmaagd van de politieke correctheid? Echoën universiteiten enkel nog militante doelstellingen?
De door angst gedreven mens is in staat om alles wat het leven de moeite waard maakt op te geven. Maar is overleven dan de enige waarde?
11 juli blijft hét verhaal van de underdog. Het volk tegen de elite. Vlamingen blijven strijden. Niet met het zwaard, maar met de pen.
Openbare instellingen moeten vrij zijn van levensbeschouwelijke symbole om zelfs de kans op een vermoeden van partijdigheid uit te
sluiten.
Authenticiteitscultuur slaat op de terreur van het “trouw zijn aan jezelf”, het “altijd jezelf moeten zijn”. Je moet met twee zijn om alleen te zijn. Iedereen heeft, net als Tom Hanks nood aan een Wilson.
Vrijheid is een kolossale ideeëngeschiedenis die verfrissend aanvoelt in een tijd van detailstudies. Annelien de Dijn biedt een caleidoscopische kijk op het concept “vrijheid”.
De strijd tegen dehumanisering is verloren als we onze vrije samenleving opgeven voor oprispingen in strijd met onze vrijheidswaarden.
Mensen oordelen intuïtief en postrationaliseren. De rede is niets meer dan een woordvoerder om onze daden en denkbeelden te rechtvaardigen.
Groen Gent wil de keuze tussen sollicitanten laten afhangen van de groep waartoe ze behoren: positieve actie of geestelijke myopie?
De verlichte filosofen legden de basis voor de moderniteit, maar nooit konden ze zich de wereld waarin we vandaag leven voorstellen.
De elite ziet te weinig dat succes óók komt door toeval, geluk en aanleg.
Jongerenafdelingen van N-VA deelden condooms uit om jongeren te beschermen tegen de ongevraagde problemen van Vivaldi ofte paarsgroen+.
Kunst moet de mensheid tegen het licht houden van het morele oordeel en de fragiliteit van de menselijke situatie bestuderen.
De moderne mens worstelt met een ondankbaarheidsprobleem en een alles-komt-mij-toe-virus dat bijzonder besmettelijk is.
In de regeringsvorming bevinden we ons voorbij de blessuretijd. Calvo (Groen) mag van de reservebank. Scoren of verkiezingen?
Naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van “Op weg naar het imperium” gingen we in gesprek met auteur en historicus David Engels.